Venezuela: Șapte milioane de persoane au nevoie de ajutor umanitar

24 la sută din populaţia Venezuelei, respectiv şapte milioane de persoane, au nevoie de ajutor umanitar, potrivit unui raport al ONU, care arată că malnutriţia şi maladiile sunt în creştere în ţara latinoamericană aflată în criză, transmite stiridinmoldova.md.

Acest raport a fost transmis preşedintelui Nicolas Maduro, care a dat vina pe sancţiunile economice americane pentru situaţia din ţara sa şi pe opozantul său Juan Guaido, care cere plecarea lui Maduro din funcţie.

Potrivit documentului de 45 de pagini, care citează cifre ale unor universităţi venezuelene, peste 94% din populaţie trăia în sărăcie în 2018, dintre care 60% într-o sărăcie extremă.

Consumul de carne şi de legume a scăzut între 2014 şi 2017, iar cel de lapte – cu 77%.

Aproximativ 3,7 milioane de persoane suferă de malnutriţie, un flagel ce a atins 22% dintre copiii cu vârste sub cinci ani, potrivit ONU.

Au reapărut maladii precum tuberculoza, difteria, malaria sau hepatita A, din cauza îndeosebi a lipsei de acces la apă potabilă.

Documentul aminteşte că aproximativ 5.000 de persoane părăsesc ţara în fiecare zi şi că peste 3,4 milioane de persoane trăiesc deja ca refugiaţi sau migranţi în ţări vecine.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.