Vasile Tarlev, despre decizia de a părăsi politica în 2008 și recunoștința față de Voronin

Într-o discuție detaliată la emisiunea „Новая неделя” moderată de Anatolie Golea, fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Vasile Tarlev, a adus în prim-plan amintiri din cariera sa politică și de guvernare.

Anatolie Golea l-a întrebat pe Tarlev despre perioada sa de guvernare și despre momentele cheie care au marcat decizia sa de a părăsi politica în 2008: „În 2008 ați părăsit politica. Imediat după aceea, la 29 septembrie 2008, ați fost ales președinte al Uniunii Centriste. Și atunci membrii asociației producătorilor de mărfuri au cerut demisia dumneavoastră din funcția de președinte al Uniunii Centriste. De ce ați demisionat? Ați fost cel mai longeviv prim-ministru din Republica Moldova, ați fost în fruntea guvernului timp de 7 ani. Ați făcut-o la cererea lui Voronin?”

Vasile Tarlev a răspuns cu claritate, aducând lumină asupra momentului demisiei sale din funcția de prim-ministru: „31 martie 2008 a fost ultima mea zi de lucru în calitate de ministru. Am spus că demisionez din funcția de prim-ministru și vom vedea ce se va întâmpla în continuare. După ce am fost ministru, nu am fost membru al niciunui partid.”

Ex-premierul și-a exprimat, de asemenea, recunoștința față de președintele Voronin pentru colaborarea lor.„Vreau să-i mulțumesc lui Voronin pentru că am lucrat împreună. Toți experții spun că cea mai productivă perioadă în economia Moldovei a fost cea în care am fost prim-ministru”, a spus acesta.

Dezvăluirile lui Vasile Tarlev despre trecutul său politic au generat un interes crescut și o reflecție asupra impactului său în conducerea Republicii Moldova, reamintind publicului de realizările și provocările unei perioade semnificative în istoria țării.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.