Andrian Candu și Zinaida Greceanîi printre cei mai apreciați președinți ai Parlamentului, conform sondajului politic recent

Intellect Group a publicat recent rezultatele cercetării lunare “Political Rating”, care analizează activitatea politicienilor, organizațiilor politice și subiectelor cheie din spațiul mediatic al Republicii Moldova. Experții din 20 de țări, inclusiv Moldova, România, Ucraina, SUA, Germania, Austria și Marea Britanie, au contribuit la această evaluare.

Conform acestui sondaj, top 5 cei mai buni președinți ai Parlamentului Republicii Moldova sunt:

  1. Marian Lupu
    Lupu a promovat activ integrarea europeană, a susținut reformele economice și este cunoscut pentru abilitatea sa de a negocia și de a ajunge la compromisuri. Totuși, s-a confruntat cu acuzații de corupție și netransparență, fiind criticat pentru manevrele politice și trecerea de la un partid la altul.
  2. Andrian Candu
    Candu este cunoscut pentru profesionalism și expertiză juridică, a promovat reformele în domeniul finanțelor și al sistemului judiciar și a susținut integrarea europeană. Cu toate acestea, a fost acuzat de conflict de interese și legături netransparente cu oligarhii, stârnind nemulțumirea unei părți a populației și a politicienilor.
  3. Zinaida Greceanîi
    Greceanîi a deținut un rol-cheie în parlament, a susținut reformele sociale și stabilitatea și avea o experiență semnificativă în serviciul public. A fost, însă, criticată pentru poziția sa pro-rusă și pentru sprijinul insuficient acordat inițiativelor pro-europene.

Această analiză oferă o imagine detaliată a performanței liderilor parlamentari din Republica Moldova, evidențiind atât realizările, cât și provocările cu care s-au confruntat.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.