Vasile Bolea a criticat băncile din Republica Moldova, care “încearcă să câștige pe nevoile oamenilor”

Deputatul socialist Vasile Bolea a criticat băncile din Republica Moldova, care “încearcă să câștige pe nevoile oamenilor”. Reacția vine după ce, astăzi, băncile au afișat un curs de doar 15 bani pentru hrivna ucraineană, iar euro și dolarul au crescut considerabil.

“Azi toată ziua sunt în raionul Ștefan Vodă. La Palanca se lucrează intensiv. Automobilele stau într-un rând de peste 20 km. Probleme sunt din partea ucraineană. Grănicerii ucraineni sunt deja 72 de ore în serviciu fără schimb. Nu dau drumul bărbaților de la 18 ani și până la 60 de ani să iasă de pe teritoriul Ucrainei.

Administrația raionului Ștefan Vodă a pus la dispoziția refugiaților 350 de locuri de cazare. Cetățenii simpli din satele Brezoaia, Purcari, Carahasani cât și din alte sate primesc la ei femei și copiii lor. Cetățenii se solidarizează și vin în ajutor tuturor cine are nevoie.

Dar. Avem situații în care unii încearcă să profite. Stimați bancheri, ați întrecut măsura. Solicit ca autoritățile statului împreună cu Banca Națională sa facă regulă și să nu admită derapaje. Nu poți să câștigi pe nevoile oamenilor.

P.S. Îndemn sa se solidarizeze și operatorii de telefonie mobila. Sun convins că Moldcell și Orange pot pune la dispoziția refugiaților câteva mii de numere de telefonie mobilă pentru ca ei să aibă legătură cu cei dragi”, a scris Vasile Bolea.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.