Vama, va fi monitorizată prin video non-stop

Serviciul Vamal instituie supravegherea video centralizată a tuturor antrepozitelor vamale, sporind, astfel, securitatea operațiunilor cu mărfuri scutite de achitarea plăților vamale.

Acest lucru urmează a fi realizat odată cu intrarea în vigoare a modificărilor aprobate, astăzi, de Executiv la Regulamentul de aplicare a destinațiilor vamale prevăzute de Codul Vamal al RM (HG nr. 1140 din 02.11.2005).

Măsura a fost impusă de necesitatea asigurării unei monitorizări stricte a mărfurilor plasate sau scoase în/din antrepozitul vamal, în condițiile în care, actualmente, toate cele 47 de antrepozite vamale existente stochează mărfuri de peste 1 miliard de lei. Iar în lipsa unei supravegheri eficiente, există riscul ca mărfurile depozitate în acest regim suspensiv să fie plasate pe piață fără achitarea drepturilor de import.

Antrepozitul vamal reprezintă un loc aprobat de organul vamal și aflat sub supravegherea acestuia, unde pot fi depozitate mărfuri străine, fără aplicarea drepturilor de import şi măsurilor de politică economică sau a mărfurilor autohtone destinate exportului.

Share this Post!

Related post

0 Comment