Vama: Au fost reținute mărfuri de sute de mii de lei

Ofițerii echipelor mobile ale Serviciului Vamal au prevenit trei cazuri de transportare ilegală a mărfurilor de larg consum, fără acte de proveniență, ca urmare a filtrelor de control instituite pe anumite trasee din țară, transmite stiridinmoldova.md.

Prima reținere a fost operată într-o localitate din sudul țării, când o patrulă a echipelor mobile a identificat în trafic un cetățean moldovean, care transporta în autoturismul său circa 2.200 m2 de tuluri de înaltă calitate, de origine străină, fără a prezenta vreun act justificativ.

Celelalte două cazuri au fost înregistrate în urma controalelor efectuate de echipele mobile în baza analizei de risc. În cadrul acestora, au fost depistate și reținute alte loturi de mărfuri de larg consum și produse alimentare perisabile, în cantități comerciale și fără niciun act de proveniență

Bunurile, valoarea cărora se estimează preventiv la sute de mii de lei, au fost reținute și transmise subdiviziunilor specializate ale Serviciului Vamal pentru continuarea cercetărilor, iar persoanele, în cazul în care vor fi găsite vinovate, urmează a fi atrase la răspundere conform prevederilor legale.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.