Valeriu Reniță spune cine va avea de câștigat de pe “ultima luptă”, mimată de Maia Sandu

„Ultima luptă” mimată de către cei doi candidați Maia Sandu și Andrei Năstase este benefică doar pentru elita de dreapta din Republica Moldova. De această părere este jurnalistul Valeriu Reniță, care într-un editorial ne amintește că Republica Moldova deja a avut o experiență de a schimba puterea prin revoluție, iar în rezultat din bugetul de stat a dispărut un miliard.

“Maia Sandu, cu ajutorul prietenilor săi din exterior dar și cu ajutorul Partidului Popular European a decis să mai încerce o dată ideea de „ultima luptă”. Potrivit acesteia, cetățenii ar trebui să creadă că la 1 noiembrie Moldova va decide odată și pentru totdeauna ce parte să ia: euroatlantismul sau eurasianismul. Bătălia imaginară repetată de la un scrutin la altul, desigur, este benefică doar pentru elita de dreapta a clasei politice”, a scris Reniță într-un editorial.

În opinia jurnalistului, Maia Sandu încearcă să-și convingă susținătorii că singura modalitate de a salva democrația și calea spre Europa este organizarea unei revoluții cu devastarea Președinției, nerecunoașterea alegerilor de către Curtea Constituțională sau o revoluție a ambasadorilor, similară cu cea din iunie 2019. În realitate, se încearcă organizarea protestelor similare cu cele din aprilie 2009, mai spune jurnalistul. Totuși, Reniță ne amintește că în rezultatul acelor proteste, în Republica Moldova la putere au ajuns forțele pro-europene, care s-au remarcat prin furtul miliardului și trecerea datoriei de stat pe umerii cetățenilor.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.