Valeriu Reniță: Parlamentul a trimis-o pe Domnica Manole … înapoi pe baricade

În calitate de ministru a justiției Olesea Stamati nu a recomandat-o pe Domnica Manole drept magistrat CC.

Majoritatea parlamentară a eliberat-o azi pe doamna Domnica Manole din funcția de magistrat al Curții Constituționale (CC), considerând că participarea ei la acțiunile de protest împotriva regimului statului capturat este o dovadă insuficientă, insignifiantă și irelevantă pe lângă calitățile din dotarea unui judecător CC exemplar.

Parlamentul și-a anulat (parțial) propria decizie din august 2019, prin care Domnica Manole a fost numită judecătoare la CC.

PAS, partidul parlamentar al Maiei Sandu a părăsit sala de ședințe, declarând în replica că această decizie nu este constituțională.

Pe de altă parte, actualul consilier al președintelui pentru probleme juridice, Olesea Stamate, a transmis în iulie 2019 Consiliului Superior al Magistraturii o notă de poziție în care detesta calitățile de magistrat ale actualului președinte CC. În calitate de ministru al Justiției Stamati recomanda să nu fie selectată de rând cu alți judecători Domnica Manole din cauză că “ ar putea prejudicia imaginea noii componențe a Curții”.

Sergiu Litivinenco, fruntaș PAS, consideră că decizia majorității parlamentare este “o prostie”. S-ar putea, dacă e să recunoaștem drept prostii mari alte două lucruri: aprecierea data Domnicăi Manole de către consilierul Maiei Sandu și decizia CC privind dizolvarea Parlamentului.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.