Valeriu Ghilețchi i-a recomandat fostului coleg de partid, Dumitru Alaiba, să pună mâna pe carte

Ex-deputatul PLDM, Valeriu Ghilețchi, i-a recomandat fostului său coleg de partid, actualul deputat PAS, Dumitru Alaiba, să citească mai atent legea. Ghilețchi a scris pe o rețea de socializare că deputatul Alaiba nu cunoaște legile pe care le citează. Mesajul vine în contextul adresării deputatului din partidul Maiei Sandu la Procuratura Generală în care solicită de a verifica legalitatea semnării Acordului de împrumut a 200 de milioane de euro de la Federația Rusă.

”Se pare că domnul Dumitru Alaiba a scăpat din vedere faptul că legislația Republicii Moldova se modifică si se actualizează periodic. Textul pe care îl utilizează domnia sa, conform căruia “Deplinele puteri se acordă prin decret al Președintelui Republicii Moldova sau prin hotărâre a Guvernului și se certifică de către Ministerul Afacerilor Externe si Integrării Europene al Republicii Moldova” este o versiune veche a legii”, scrie fostul deputat.

Valeriu Ghilețchi a venit în ajutorul deputatului din partidul Maiei Sandu și i-a citat textul în vigoare al respectivei legi: ”Versiunea actuală este următoarea: Articolul 9. Depline puteri. (1) Deplinele puteri se eliberează de către ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene conform deciziei privind iniţierea negocierilor şi conform deciziei privind aprobarea semnării tratatului internaţional”.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.