Un test procurat de autoritățile de la Chișinău pentru depistarea COVID-19 costă 18 dolari și oferă cele mai exacte rezultate

Un test pentru depistarea COVID-19 procurat de autoritățile de la Chișinău costă 18 dolari și oferă cele mai exacte rezultate. Despre aceasta a vorbit președintele țării, Igor Dodon, în cadrul unei emisiuni la PRIME.

“Sunt teste rapide, care dau rezultate în zeci de minute, dar care au o marjă de eroare mare, ele costă 4-6 euro unul, dar ele nu sunt cele mai exacte și au menire psihologică. În Moldova, nu s-au făcut teste rapide și probabil nu vom face.

Al doilea tip de test costă 18 dolari, e vorba de cele care sunt folosite de ANSP și ele sunt cele mai exacte”,  a explicat Președintele.

Totodată, Igor Dodon a precizat că cele 100 mii de teste, care au fost procurate din China, fac parte din cele exacte. Acum autoritățile se pregătesc să le aducă la Chișinău. Transportarea acestora s-au arătat dispuși să o achite mai mult agenți economici, care vor să ajute statul.

Amintim că astăzi la Chișinău au fost aduse peste opt mii de teste, procurate din Fondul Global.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.