Un producător agricol a fost obligat să restituie statului 500 de mii de lei

Un producător agricol este obligat să restituie în buget peste 500 de mii de lei din cauza că a dus în eroare Agenția pentru Intervenții și Plăți în Agricultură, transmite stiridinmoldova.md.

În luna iunie 2014, între SRL „A” şi AIPA a fost încheiat contactul de acordare a sprijinului financiar. Agenția a acordat companiei agricole sprijin financiar în mărime de 550 mii lei pentru subvenționarea plantației de coacăză.

Peste trei ani, în martie 2017, reprezentanții AIPA au verificat la fața locului investiția şi au constatat inexistența plantației. Respectiv, investiția nu a fost utilizată conform destinației.

Potrivit Regulamentului cu privire la modul de repartizare a mijloacelor fondului de subvenționare a producătorilor agricoli, beneficiarul de subvenții destinate înființării plantațiilor pomicole, nucifere, viticole, de arbuști fructiferi şi căpșun, inclusiv pentru sistemele antiîngheţ şi instalațiile antigrindină nu este în drept să le înstrăineze, să le caseze sau să le defrișeze, precum şi nici să abandoneze activitatea în sistemul agriculturii ecologice înainte de expirarea a cel puțin 1/3 din termenul de exploatare a plantației de la data semnării contractului de acordare a sprijinului financiar, cu excepția cazurilor de forță majoră. În caz contrar, beneficiarul este obligat să restituie suma subvenției.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.