“Un lobby brutal și obraznic!” Ce spun experții economici despre proiectul PAS cu privire la produsele petroliere

Proiectul de modificare a legii ce ține de piața produselor petroliere, care prevede scoaterea parțială de sub control a prețurilor la carburanți, elaborat de PAS și supus dezbaterilor, este un lobby brutal din partea marilor companii din domeniu. De această părere este expertul economic Veaceslav Ioniță, care a menționat că formațiunea ar trebui să pornească o anchetă internă pentru a clarifica modul în care inițiativa legislativă a ajuns în Parlament, unde a fost scrisă și ce interese ascunde, transmite TV6.

„Ca să ne prostească pe noi. Sincer, eu tot am vrut să merg la aceste consultări. Am început a mă pregăti, mi-am dat seama că este un lobby brutal și obraznic și am înțeles că ei unica ce vor să facă este să împingă prostia aceasta cu anularea oricărei reglementări și noi trebuia să ne ducem acolo să vorbim ca să arătăm frumos la televizor”, a declarat expertului IDIS Viitorul, Veaceslav Ioniță.

Ioniță este convins că proiectul propus de PAS contravine interesului public. Potrivit lui, inițiativa ar aparține marilor companii petroliere și este o continuare a procesului de monopolizare a pieței inițiat de ANRE.

„Nu rezolvă nicio problemă. Scot de sub reglementare o piață întreagă. Cel mai tare va avea de suferit cetățeanul, care a fost ”jăcmănit” ani de zile și acuma i se spune că, potrivit legii, companiile vor face ce vor ele. Dacă vând benzină sau motorină cu brandul lor, vor putea face ce vor ei”, a mai declarat Veaceslav Ioniță.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.