Un jurnalist de la cea mai importantă emisiune de la TV8, autorul ȘTIRILOR FALSE

Scandalul legat de fabrica știrilor false la TV8 ia amploare. După ce jurnaliștii de la RISE Moldova au descoperit că un editor de imagine de la acest post de televiziune este proprietarul mai multor portaluri de fake news, astăzi la iveală a ieșit un nou caz.

Potrivit canalului de Telegram “Хроники захваченного государства”, și corespondentul special al unei dintre principalele emisiuni de la TV8, “Cutia neagră” cu Mariana Rață, este autorul unei pagini de Fake News.

Autorii canalului de Telegram au realizat o investigație și au constatat că Denis Zavorotnîi în 2018 a creat pagina de Facebook „Unde-i tușonka?”. Pe această pagină el critica activitatea lui Vlad Plahotniuc, Ilan Șor și a altor politicieni. În 2020, Zavorotnîi a schimbat denumirea paginii pe „Jos tușonka” și a început să lovească dur în președintele Republicii Moldova, Igor Dodon.

Mai mult decât atât, acum pe această pagină sunt promovate protestele combatanților, dar și acțiunile organizate de Andrian Candu și Marina Tauber, mai scrie autorul canalului de Telegram, care a adus și mai multe probe.

Pe pagina personală de Facebook a lui Denis Zavorotnîi aflăm că acesta este un jurnalist cu experiență. Zavorotnîi a fost producător la emisiunea Politica cu Natalia Morari, reporter la Jurnal TV, dar și la Ziarul de Gardă. Denis Zavorotnîi a învățat meseria la Școala de Studii Avansate în Jurnalism, care este finanțată din străinătate.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.