Un fost procuror din Edineț, condamnat la închisoare

Procurorul Corneliu Gheras, din cadrul Procuraturii Edineț, a fost condamnat de către magistrații de la Curtea de Apel la la 7 ani de închisoare, cu executare în penitenciar de timp închis, pentru corupere pasivă. Decizia a fost luată vineri, 8 noiembrie, iar procurorul a fost luat sub strajă direct din sala de judecată, transmite stiridinmoldova.md.

Potrivit unui comunicat al Procuraturii Anticorupție, inculpatului i-a fost aplicată și o amendă de 400 000 de lei, dar și i-au fost confiscate în contul statului suma de 17 mii Euro, bani ce reprezintă bunurile rezultate din infracțiune.

„Decizia este executorie, cu posibilitatea de a fi contestată cu recurs la Curtea Supremă de Justiție”, se arată în comunicat.

Amintim că procurorul din cadrul Procuraturii Edineț a fost achitat de prima instanță. Verdictul fiind dictat de către Judecătoria Edineț.

Respectivul magistrat a fost eliberat din funcție în primăvara anului 2017, după ce Procurorul General a primit acordul Consiliului Superior al Magistraturii, în acest sens, iar dosarul penal intentat pe numele său a fost transmis în judecată.

Mai exact, procurorul era acuzat de pretinderea şi primirea a 20 de mii de lei de la o persoană ce era urmărită penal pentru furtul unui telefon mobil, iar acesta asigurând conducerea urmăririi penale a solicitat banii în schimbul încetării acesteia.

În cadrul acţiunilor de urmărire penală, s-a confirmat comportamentul coruptibil al procurorului, care a primit banii în trei tranşe: prima dată 10 mii de lei, iar ulterior, câte 5 mii, fiind reţinut imediat după primirea de la petiţionar a ultimei tranşe de bani – depistată şi ridicată în cadrul percheziţionării automobilului personal.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.