Un fost jurnalist susține ideea de a vinde pământurile străinilor

Fostul jurnalist TV, analistul politic Andrei Andrievski susține inițiativa liderei PAS, Maia Sandu, de a le vinde străinilor pământurile moldovenești. Într-o postare pe Facebook, Andrievski a scris că nu vede nimic rău, dacă acest lucru va deveni posibil.

„Dacă fermierii noștri nu au posibilitatea să prelucreze un teren de pământ, mai bine acesta să fie vândut, ca să apară un stăpân grijuliu. Acest teren de pământ nu va fi scos din țară, el rămâne aici, îl vor prelucra oamenii noștri, iar impozitele vor merge în bugetul nostru”, argumentează Andrei Andrievski.

Totodată, Andrievski spune că în contextul schimbărilor climaterice, agricultura are nevoie de investiții serioase, iar în Republica Moldova nu există astfel de investitori. “Ce facem în acest caz, lăsăm pământul să moară, ori poate îi căutăm un stăpân?”, se mai întreabă jurnalistul.

Precizăm că anterior, lidera PAS Maia Sandu a susținut inițiativa de a vinde pământul străinilor, fapt care a stârnit critici dure din partea PSRM. Socialiștii se arată împotriva acestei inițiative și declară că nu vor susține un astfel de proiect.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.