Un expert economic, indignat de declarațiile Avia Invest: Șapte ani au jupoiat oamenii și statul

După ce au furat statul și cetățenii timp de șapte ani, acum sunt gata să se așeze la masa tratativelor. Așa comentează analistul economic, Gheorghe Costandachi, conferința de presă susținută de reprezentanții companiei Avia Invest, concesionara Aeroportului Internațional Chișinău.

Expertul susține că reprezentanții Avia Invest au evitat să vorbească despre investiții, despre taxa de 9 euro pentru fiecare pasager, despre contract și datorii, în schimb au preferat să propage minciuni.

”Reprezentanții Avia Invest mint direct în conferință de presă. Vorbesc tot ce vrei, numai nu legat de subiect. Nimic nu au spus despre cum contractul din start a fost semnat păgubos și cu clauze contra statului. Cei care au semnat trebuiesc anchetați și duși acolo unde le este locul. Niciun cuvânt despre taxa de 9 euro. Niciun cuvânt despre încălcarea programului investițional (…) Șapte ani au jupoiat oamenii și statul, acum deja sunt gata pentru a se reveni la masa de tratative”, scrie expertul, care afirmă că aeroportul trebuie întors în proprietatea statului.

Premierul Ion Chicu a anunțat, luni dimineață, că statul va declanșa procedura de insolvabilitate față de Avia Invest. Potrivit premierului, compania nu și-a achitat datoriile față de stat în mărime de peste 22 de milioane de lei și nu și-a respectat angajamentul investițional prevăzut în contractul de concesionare, semnat în 2013.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.