Un bărbat riscă ani de închisoare după ce a împușcat o lebădă inclusă în Cartea Roșie a Republicii Moldova

Un caz ieșit din comun a avut loc în preajma bazinului acvatic amplasat în extravilanul satului Balabanu, raionul Taraclia, unde o persoană aflată la vânătoarea păsărilor de apă a împușcat o pasăre din specia faunistică lebădă cucuiată inclusă în Cartea Roșie a Republicii Moldova, transmite stiridinmoldova.md.

Materialele pe cazul dat au fost expediate Inspectoratului de Poliție Taraclia.

Bărbatul va fi tras la răspundere penală și riscă o amendă în mărime de la 200 la 500 sau închisoare de până la trei ani cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate.

În zilele de 19-20 octombrie 2019 grupul operativ al aparatului central al Inspectoratului pentru Protecţia Mediului (IPM) și echipele mobile ale subdiviziunilor teritoriale raionale au organizat și efectuat un șir de razii în vederea depistării încălcării prevederilor actelor normative privind folosirea și protecția fondului cinegetic.

În cadrul măsurilor grupurile au întocmit zece procese-verbale cu aplicarea amenzilor în sumă de 8100,00 lei, fiind ridicată în calitate de corp delict și o armă de vânătoare. Au fost supuși verificărilor mai mult de 200 vânători.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.