ULTIMA ORĂ! Din 1 septembrie, angajații din Educație nu vor fi primiți la muncă fără certificat de vaccinare sau test anti-COVID

Condiții drastice pentru angajații din sistemul de învățământ. Din 1 septembrie, aceștia nu vor fi primiți la muncă, dacă nu vor putea prezenta un certificat de vaccinare sau test anti-COVID. Anunțul a fost făcut de către ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, care a precizat că toate cheltuielile vor fi suportate din buzunarul bugetarului.

“Personalul didactic, nedidactic și cel auxiliar nevaccinat va efectua și prezenta, din surse proprii, o dată la 14 zile, rezultatul unui test diagnostic la COVID. Se atestă atât testele rapide antigen, cât și testele PCR. Nu se vor supune testării ai cei lucrători din învățământ, care vor prezenta certificat de vaccinare cu schema completă împotriva COVID-19 cu orice tip de vaccin autorizat sau concluzia medicală, care confirmă că persoana a suportat COVID în perioada cuprinsă în a 15 zi, sau 180-a zi, sau 6 luni sau un alt act confirmativ de prezență a anticorpilor, valabil pe 90 de zile”, a declarat Nemerenco.

Ministrul a precizat că își propune ca până la 1 octombrie, 95% din persoanele adulte din sistemul de învățământ să fie vaccinate.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.