UE: Acord de finanțare pentru implementarea a 5 proiecte în sudul țării

Peste 64 de mii de cetăţeni din Regiunea de Dezvoltare Sud a ţării vor beneficia de condiţii moderne de aprovizionare cu apă şi servicii de canalizare, transmite stiridinmoldova.md.

Totodată, circa 1300 de elevi și profesori ai instituţiilor de învățământ liceal din raioanele Leova şi Basarabeasca vor avea posibilitatea să învețe și să muncească în condiții mai bune, fiindu-le asigurat inclusiv un confort termic sporit.

În acest sens, Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Sud și GIZ Moldova, cu suportul Uniunii Europene, au semnat recent un Acord de Finanțare în valoare de aproximativ 10,6 milioane de euro pentru desfășurarea lucrărilor de construcție în cadrul a două proiecte de eficientizare energetică a clădirilor publice și altor trei proiecte de îmbunătățire a serviciilor de alimentare cu apă și sanitație în sudul Republicii Moldova. Acordul de Finanțare a fost semnat de către directorul ADR Sud, Maria Culeșov, și managera proiectului MSPL, Christina Otto.

Iată lista proiectelor vizate în Acordul de Finanțare:

1. Sporirea eficienței energetice a Liceului Teoretic “Constantin Spătaru” din orașul Leova.

2. Sporirea eficienței energetice a Liceului Teoretic “Matei Basarab” din orașul Basarabeasca.

3. ”Construcția apeductului magistral Cahul – Lebedenco – Pelinei – Găvănoasa – Vulcănești (satele)- Al. Ioan Cuza și a rețelelor interioare a satelor Lebedenco, Hutulu, Ursoaia, Pelinei, Sătuc, Găvănoasa, Vladimirovca si Nicolaevca din r-nul Cahul”, ETAPA II.

4. Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă a localităților Iargara, Filipeni, Romanovca și Cupcui din raionul Leova

5. Extinderea sistemului de canalizare în orașul Leova. Construcția stației de pompare a apelor uzate în orașul Leova.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.