Ucraina este gata să ofere Moldovei asistență în rezolvarea problemelor existente

Ucraina accentuează că în Republica Moldova este importantă asigurarea securității și prevenirea intervenției externe, de combatere a implementării scenariului rus de federalizare a țării. Acest lucru se menționează în declarația Ministerului Afacerilor Externe de la Kiev, făcută publică aseară, transmite stiridinmoldova.md cu referire la hotnews.md.

”Ucraina urmărește cu îngrijorare evoluția situației politice din statul vecin – Republica Moldova. Îndemnăm principalele forțe politice din Moldova să acționeze în cadrul legal, să soluționeze litigiile prin dialog politic pentru a evita confruntările violente. În prezent, important pentru țară și securitatea din regiune este prevenirea intervenției externe, care vizează implementarea scenariului rus de federalizare a țării”, se arată în declarația MAE din țara vecină.

Ucraina mai subliniază că este interesată într-o Moldovă stabilă, democratică și europeană și este gata să ofere, dacă este necesar, asistență în rezolvarea problemelor existente.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.