Ucraina amenințată de epidemie

Potrivit Ministerului Sănătății, în 2019 în Ucraina au fost înregistrate 20 de cazuri de difterie. Cel mai mare focar al acestei boli periculoase a fost înregistrat în regiunea Transcarpatia, transmite stiridinmoldova.md.

În total, cinci cazuri, în timp ce alte zece persoane sunt purtătoare ale bacilului difteric. De asemenea, câte un singur caz a fost diagnosticat în regiunile Hmelnițki și Ternopil. Autoritățile anunță că Ucraina are suficiente doze de vaccin antidifteric. Potrivit ministrului Sănătății, Zoriana Skalețka, în prezent doar 60% dintre bebelușii ucraineni sunt vaccinați împotriva difteriei, iar adulții – doar 50%. „Vaccinuri sunt. Întrebați medicul de familie, pediatrul sau terapeutul”, a declarat Zoriana Skalețka. Reamintim că în perioada 1992-1997 în regiunea Cernăuți au fost înregistrate 92 de cazuri de difterie, iar 12 persoane au decedat din cauza acestei boli. În 2001- 2002 au mai fost înregistrate câteva cazuri separate.

Difteria reprezintă о boală acută infecţioasă și contagioasă caracteristică doar omului. Această boală infecțioasă este produsă de către bacilii difterici toxigeni. Toxina produsă de microb poate să afecteze inima, rinichii şi sistemul nervos, provocând complicaţii serioase. Difteria se caracterizează printr-o evoluție deosebit de severă, potențial letală. Calea de transmitere este cea aeriană.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.