Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/stiridinmoldova.md/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2858

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/stiridinmoldova.md/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2862

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/stiridinmoldova.md/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3708
Topul celor mai bogate familii din lume - Știri din Moldova

Topul celor mai bogate familii din lume

Familia Walton, a fondatorului hipermarketurilor Walmart, este cea mai bogată din lume, protrivit clasamentului celor mai bogate 25 de familii din lume, făcut de agenţia Bloomberg, pe baza datelor din Bloomberg Billionaires Index, transmite stiridinmoldova.md.

1. Familia Walton, fondatoarea rețelei de supermarketuri Walmart, este cea mai bogată de pe planetă, cu 100 de milioane de dolari câştigaţi pe zi, potrivit topului Bloomberg. Membrii familiei Walton au o avere de 190,5 miliarde de dolari şi aceasta creşte cu 70.000 de dolari pe minut (61.880 de euro).

2. Familia Mars. Moştenitorii lui Franklin Mars, cel care a fondat compania cu acelaşi nume în 1911, s-a clasat pe locul doi. Averea lor este estimată la 126,5 miliarde de dolari.

3. Fiii lui Fred C. Koch, cel care a creat multinaţionala Koch Industries în 1940. În prezent, compania este condusă de Charles şi David Koch, a căror bogăţie ajunge la 124,5 miliarde dolari.

4. Dinastia saudită Al Saud este a patra cu 100 de miliarde de dolari.

5. Oamenii de afaceri francezi, fraţii Alain şi Gérard Wertheimer, moştenitorii fondatorului Chanel Pierre Wertheimer, se află pe locul cinci cu 57,6 miliarde de dolari.

6. Familia Dumas, care deţine casa de modă Hermes (53,1 miliarde de dolari).

7. Trei dinastii belgiene – Van Damme, Spoelberch şi De Mevius – care controlează compania de bere Anheuser-Busch InBev (52,9 miliarde de dolari).

8. Familiile germane Boehringer şi von Baumbach, care deţin grupul farmaceutic Boehringer Ingelheim (51,9 miliarde de dolari).

9. Familia Ambani, care controelază grupul industrial indian Reliance Industries (50,4 miliarde de dolari).

10. Familiile americane Cargill şi McMillan, care deţin compania alimentară Cargill (42,9 miliarde de dolari).

De-a lungul anului, averea totală a celor 25 de familii cele mai bogate din lume a crescut cu 24% şi, potrivit experţilor Bloomberg, este de 1,4 trilioane de dolari.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.