Ion Ceban, indignat de modul cum este amplasată publicitatea stradală: Până când va fi aprobat noul regulament, agenții economici trebuie să se conducă după cel vechi

Până la adoptarea unui nou regulament privind amplasarea/reamplasarea publicității stradale în municipiul Chișinău, agenţii economici trebuie să ţină cont de vechiul regulament, atunci când amplasează reclamă pe faţadele clădirilor. Cel puțin de această părere este primarul general Ion Ceban, care a fost expusă într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Potrivit acestuia, regulamentul nou urmează să fie supus dezbaterilor publice.

„Actualmente, este complicat să sancţionezi agenţii economici care instalează publicitate în oraş, haotic şi după bunul lor plac. Până atunci, Direcția generală arhitectură, urbanism și relații funciare şi preturile de sector, vor monitoriza şi inventaria panourile publicitare amplasate ilegal pe faţadele clădirilor şi vor soma deţinătorii de reclamă, pentru înlăturarea banerelor”, a punctat edilul.

Ceban mai spune că noul Regulament privind amplasarea/reamplasarea publicității exterioare în municipiul Chișinău va include şi un compartiment, care va prevede modalităţile de reglementare şi design a faţadelor clădirilor.

„Este un element nou, care nu a existat până acum în Chişinău. Codul de design al faţadelor va prevede reglementări stricte şi exacte despre cum trebuie să arate faţadele şi cum trebuie să fie amplasate reclamele pe clădiri, precum şi procedura de avizare a acestui tip de publicitate”, a mai subliniat Ion Ceban.

După aprobarea noului Regulament, agenţii economici care nu vor respecta prevederile documentului, vor fi sancţionaţi.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.