Țîrdea, despre lista PAS: Fiecare al doilea candidat este ori milionar, ori implicat în acte de corupție

Majoritatea candidaților de pe lista electorală a PAS sunt foști membri PLDM, care au fost implicați în cele mai mari crime financiare și economice din istoria Republicii Moldova. Constatarea a fost făcută de deputatul PSRM, Bogdan Țîrdea, după o analiză a listei cu care merge PAS în alegerile parlamentare din 11 iulie.

Potrivit deputatului, aproape fiecare al doilea candidat din lista PAS a fost în partidul condus de fostul premier Vlad Filat, care a făcut închisoare pentru acte de corupție. Printre aceștia: Igor Grosu, Natalia Gavrilița, Liliana Nicolaescu-Onofrei, Andrei Spânu, Petru Frunză, Ion Groza, Mariana Cușnir, Oleg Canațui, Sergiu Lazarenco, adrian Captanari, Boris Marcoci, etc.

”În această listă fiecare al doilea candidat este ori milionar, ori implicat în acte de corupție, ori cu offshore -uri, sau cu diplomă falsă. Dar în pușcărie a stat doar Filat, probabil e cel mai cinstit dintre ei. Acum mai aveți dubii cine l-a eliberat pe Filat din închisoare? Acum înțelegeți de ce fostul ministru al Justiției, Olesea Stamati, l-a eliberat pe Filat practic cu câteva zile înainte de demiterea Guvernului Maia Sandu. Acum înțelegeți de ce PLDM nu participă la alegeri, iar Filat face agitație pentru PAS. Asta se întâmplă pentru că tot PLDM-ul e în listele PAS”, a declarat deputatul.

Țîrdea a mai atras atenția și asupra faptului că PAS merge în alegeri cu un șir de candidați care anterior au tot trecut de la un partid la altul. Printre aceștia Oazu Nantoi, care a fost în Frontul Popular, PSD, PPEM, PDM, PPDA, PAS și care în 2007 a îndemnat cetățenii să-l voteze pe Vlad Filat la alegerile locale din Chișinău.

Potrivit deputatului, în anii guvernărilor alianțelor oligarhice au fost comise cele mai mari crime din toată istoria țării: atacurile raider asupra sistemului bancar, acțiunea ”laudromat” prin care au fost spălați 22 miliarde de dolari prin băncile din țară, acapararea acțiunilor ”Universalbank”, privatizarea BEM, concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău, pentru care au votat actualii lideri PAS, inclusiv Maia Sandu. Totodată, deputatul a amintit și despre furtul miliardului, la care au participat liderii PAS. Lista continuă cu omorul fostului deputat PLDM, Ion Butmalai, concesionarea laboratoarelor de dializă, concesionarea a 40% din teritoriu în favoarea corporației americane Frontera Resource, privatizările ilegale, etc.

”Mai credeți că oamenii care au furat miliardul și băncile că vor întoarce acest miliard? Mai credeți că oamenii care au fost în alianță și în guvernul lui Plahotniuc vor lupta cu Plahotniuc și vor cere încarcerarea acestor oameni, că oamenii care au închis școli și spitale, care au pus miliardul furat pe umerii cetățenilor vor lupta cu corupția și schimba viața noastră spre bine. Dacă votați hoții și bandiții veți avea hoți și bandiți și veți continua să suportați aceleași politici pe care le-am avut până acum. Dacă acești băieți care și-au vopsit buzele în galben vor veni la guvernare vom pierde nu un miliard, vor fi furate 3 miliarde și va fi furat ce a mai rămas în Moldova. Țineți minte, ziceți PLDM – ziceți PAS, ziceți Maia Sandu – ziceți Vlad Filat”, a conchis deputatul.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.