Tiraspol a renunțat la pretinsele decrete instituite unilateral față de cetățenii din Varnița

Administrația de la Tiraspol a renunțat la pretinsele decrete instituite unilateral în data de 25 ianuarie 2019, care vizau autoritățile publice locale și locuitorii din satul Varnița, raionul Anenii Noi. Despre acest lucru, reprezentanții regimului din stânga Nistrului au informat Guvernul, mediatorii și observatorii în procesul de reglementare transnistreană din formatul de negocieri „5+2”, transmite stiridinmoldova.md cu transmite today.md.

Potrivit unui comunicat al Biroului pentru Reintegrare, decizia a fost luată în urma efortului autorităților de la Chișinău și a dialogului continuu atât cu mediatorii și observatorii din formatul de negocieri „5+2”, cât și cu reprezentanții administrației de la Tiraspol.

Amintim că la începutul acestui an, administrația din stânga Nistrului a decis să declare nule un set de acte eliberate de autoritatea publică locală din Varnița, astfel, obligând locuitorii să le perfecteze la reprezentanțele transnistrene. Chișinăul oficial a calificat aceste decizii unilaterale drept provocări generate de către reprezentanți din regiunea transnistreană.

Problema satului Varnița a fost o prioritate pe agenda premierului Pavel Filip, care a solicitat Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene să sesizeze opinia internațională, dar și reprezentanții mediatorilor și observatorilor în procesul de reglementare transnistreană pentru a face uz de toate pârghiile formatului de negocieri „5+2” și de a impune administrația de la Tiraspol să renunțe la acțiuni provocatoare.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.