Video//Tinerele mame, insultate de ortacii Maiei Sandu

Femeile din Moldova sunt supărate foc pe lidera PAS, Maia Sandu, care nu a acceptat, în anul 2015, majorarea îndemnizaţiei pentru întreţinerea copiilor. Un grup de tinere mame a organizat astăzi un flashmob în faţa sediului PAS, unde au cerut socoteală fostului ministru al Educaţiei.

„Vrem să o întrebăm de ce, atunci când a avut ocazia, nu a vrut să semneze pentru majorarea alocaţiilor pentru copii”, se întreabă una din participantele la acţiunea de protest. „Vrem să o întrebăm de ce este împotriva copiilor, a remarcat şi o altă mamă.

Maia Sandu nu a dorit să discute cu protestatarele, în schimb l-a trimis pe vicepreşedntele PAS, Mihai Popşoi, dar şi pe un alt reprezentant al staff-ului formaţiunii, care le-au agresat verbal.

„Nu vedeţi că în ziare se scriu minciuni mai mari decât cele pe care le vorbiţi voi? Nu vă este ruşine cu copii mici să spuneţi minciuni?”, a spus exponentul PAS. Acesta a fost secondat şi de secretarul general al formaţiunii, Igor Grosu, care susţine că mamele manipulează opinia publică. „Treziţi-vă, vă rog şi nu manipulaţi”, a spus Grosu.

Ieşirile agresive ale exponenţilor PAS au provocat iritarea participantelor la flashmob. Acestea au declarat că toate aşa-zisele reforme trâmbiţate de Maia Sandu au fost, de fapt proiecte eşuate.

„Chiar şi acelaşi bacalaureat. Câte vieţi s-au curmat din cauza aşa-zisei reforme a Maiei Sandu”, a replicat o altă participantă la acţiunea din faţa sediului PAS.

Între timp, presa a făcut rost de documentul blocat de Maia Sandu, acum trei ani și jumătate. Acesta stabilea prestațiile sociale pentru copii, în scopul asigurării unui suport financiar minim din partea statului la naşterea copilului, prestațiile sociale de suport pentru copiii adoptați, susţinerii copiilor rămaşi temporar fără ocrotire părintească și copiilor rămaşi fără ocrotire părintească, inclusiv în vederea continuării studiilor.

În data de 1 iunie 2015, Cancelaria de Stat a inițiat procesul de contrasemnare a proiectului legii privind prestațiile sociale pentru copii. Procedura a fost stopată, însă, de Maia Sandu, deși subalternii săi au avizat pozitiv proiectul respectiv.

Share this Post!

Related post

0 Comment