Timpul.md: Platon spune că Plahotniuc a început să cumpere deputați pentru a putea influența asupra actului justiției

Omul de afaceri, Veaceslav Platon, a declarat că fostul lider democrat, Vladimir Plahotniuc ar fi principalul beneficiar și „organizator” al furtului miliardului, iar investigațiile în acest sens ale Procuraturii Generale au inițiat o luptă acerbă pentru influență. Potrivit lui, Plahotniuc ar fi încercat să-l scoată pe actualul Procuror General din funcție, iar pentru că nu i-a reușit, acesta „a început să cumpere deputați pentru a putea influența asupra actului justiției”. Despre aceasta scrie timpul.md, citând declarațiile lui Veaceslav Platon, în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la TV8.

Veaceslav Platon spune că fostul lider democrat își realizează scenariile de la distanță, „prin telefon și prin intermediul unor deputați, care știu ce sume de bani și cui să le ducă și pentru ce. Potrivit lui, mai întâi Curtea Constituțională trebuia să declare neconstituționale modificările la lege în baza cărora s-a organizat concursul de desemnare a Procurorului General. Ulterior, o instanță de judecată urma să anuleze acest concurs, în baza unei solicitări depusă de către unul dintre participanți.

„Dar scenariul nu a mers, pentru că mulți oameni și-au exprimat nemulțumirile, ar fi ieșit la protest. Oameni influenți și-au exprimat îngrijorările. Eu nu cred asta, eu știu că așa urma să se întâmple. A fost o tentativă de a submina funcția de Procuror General”, a spus Platon.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.