Testarea gratuită la necesitate a profesorilor, continuă în municipalitate

Testarea gratuită la necesitate a profesorilor, continuă în municipalitate. Primarul general Ion Ceban spune că regretabil este că săptămâna trecută, mai mulți profesori din republică și-au anunțat demisia deoarece sunt impuși din propriul buzunar să achite testarea la Covid odată la 2 săptămâni.

Edilul a venit cu un apel în acest sens. “Stimați profesori, dacă ați plecat din sistem, să știți că noi avem mare nevoie în capitală de cadre didactice, de profesioniști.

Așa că cu mare drag vă așteptăm la Chișinău și dacă sunteți gata, noi suntem dispuși să vă angajăm în sistemul educațional. Am dispus că dacă avem astfel de solicitări, neapărat să fie examinate. Mai mult ca atat aceste persoane să benificieze de facilități ca și tinerii specialiști din domeniu care beneficiază lunar de 1000 de lei pentru chiria unui apartament”, a declarat acesta.

Edilul s-a referit și la testele rapide, despre care spune că în prezent, municipalitatea este în procedură de licitatie pentru a procura un lot suficient de teste și a asigura în continuare gratuit testarea profesorilor la necesitate care încă nu sunt vaccinați.

“Este o prioritate pentru autoritatile municipale si vom depune tot efortul pentru a fortifica atit procesul de vaccinare, cat si procesul de testare. Așa cum spuneam vom repartiza și teste la fiecare instituție și în caz ca va fi nevoie să fie folosite. Important că după toate protocoalele OMS în Chișinău avem atinsă imunitatea colectiva in randul cadrelor didactie de peste 95%. Asta ne permite asigurarea procesului educational in siguranță.

Am adresat o scrisoare catre Ministerul Educatiei pentru revederea modelelor de activitate a institutiilor scolare in mun. Chisinau unde avem cea mai inalta rata de vaccinare a cadrelor didactice, pentru ca copiii claselor 1-4 și absolvente să fie cu prezență fizică. Încă nu am primit raspuns, dar vom coopera plenar pentru asigurarea unui proces educational sigur in municipiu”, a punctat edilul.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.