Tarlev discută despre posibila candidatură la președinție și integrarea europeană

În cadrul emisiunii “Novaya nedelya” moderată de Anatolie Golea, fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Vasile Tarlev, a discutat despre posibilitatea candidaturii sale la președinție și viziunea sa privind integrarea europeană a țării.
Întrebat dacă va candida la președinție, Tarlev a declarat: “Există astfel de discuții, de inițiative, forumuri pentru oamenii de afaceri din Moldova, există o inițiativă a consiliului politic al partidului, dar vom discuta la consiliul național. Decizia va fi luată înainte de începerea campaniei electorale”, a declarat Tarlev.

Golea a continuat, întrebându-l pe Tarlev dacă participă la discuțiile despre un candidat unic din partea opoziției sau a partidelor de stânga.
Tarlev a răspuns: “Încă nu suntem implicați în această problemă, dar cred că ideea nu este rea, dar în realitate nu se va întâmpla, așa cred.”

În ceea ce privește numărul candidaților la președinție, Tarlev a fost rezervat.
“Eu nu sunt angajat în prognoze, dar nu vor fi puțini, așa că în această chestiune avem poziția noastră, discutăm în partid, vom decide cum să fim”, a menționat acesta.

Tarlev a subliniat că partidul său nu este împotriva integrării europene, dar critică abordările declarative și populiste: “Noi nu suntem împotriva integrării europene, dar suntem împotriva integrării europene doar declarative și populiste, noi suntem pragmatismul de a fi cointeresat de interesele naționale, să spunem că în calitate de președinte al Comisiei Naționale pentru Integrare Europeană, am analizat ce ne trebuie în primul rând în Uniunea Europeană și am realizat.”

El a mai adăugat că reacțiile adverse la declarațiile sale au venit în special din partea susținătorilor actualei guvernări, care l-au acuzat de “PR negru” și de neglijarea gestionării statului. Tarlev susține că după plecarea sa din funcția de prim-ministru, pe care a ocupat-o timp de 7 ani, economia, partea socială și chiar integrarea europeană inițiate de echipa sa au intrat în stagnare.

Declarațiile lui Vasile Tarlev au adus clarificări asupra planurilor sale politice și au evidențiat viziunea sa asupra integrării europene, oferind în același timp o perspectivă critică asupra actualei guvernări.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.