Tariful pentru energie termică ar putea să scadă

Tariful pentru agentul termic ar putea să scadă. La actualizarea sau ajustarea tarifelor pentru anul 2022, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică(ANRE) va accepta suma de 236 993,8 mii lei drept contravaloare a păcurii utilizate, echivalentul costului gazelor naturale substituite în perioada respectivă de către SA „Termoelectrica” pentru producerea energiei electrice și a energiei termice. O decizie în acest sens a fost luată, astăzi, 07 octombrie, de către Comisia pentru Situații Excepționale, în vederea optimizării consumului de gaze naturale, în contextul în care volumele livrate de  către SA „Gazprom” au fost reduse.

Totodată, CSE a obligat Agenția Rezerve Materiale a Ministerului Afacerilor Interne să elibereze, din rezervele de stat, 8000 de tone de păcură către SA „Termoelectrica”. Păcura va fi utilizată pentru producerea energiei electrice și a energiei termice.

Membrii CSE au mai decis că, pe durata stării de urgență, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică nu va elibera licențe pentru tradingul și furnizarea gazelor naturale, tradingul fiind comercializarea gazelor către alți revânzători, fără furnizare către consumatorii finali.

O altă decizie ține de modificarea listei obiectivelor care urmează a fi conectate la sistemul de alimentare centralizată cu energie termică din municipiul Bălți.

sursa: alocapitala.md

Share this Post!

Post by News Pro

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.