Tarifele pentru gazele naturale nu vor fi majorate pentru consumatori

Tarifele pentru gazele naturale nu vor fi majorate pentru consumatorii finali. Anunțul a fost făcut de șeful Moldovagaz, Vadim Ceban, în cadrul unei conferințe de presă, transmite stiridinmoldova.md.

La fel, MoldovaGaz anunță că a fost pregătită o altă alternativă de aprovizionare cu gaze prin culoarul transbalcanic, în cazul lipsei tranzitului gazelor naturale rusești pe teritoriul Ucrainei.

Tariful pe care ar urma Moldova să îl achite nu a fost încă calculat.

„Se deschide o rută alternativă. Indiferent de rezultatul negocierilor dintre Gazprom și Naftogaz, Republica Moldova va avea gaze naturale”, a declarat  Vadim Ceban, șeful MoldovaGaz.

Amintim că, anterior, ministrul Economiei, Anatol Usatîi, a declarat că decizia Rusiei de a micșora prețul pentru gazele naturale, de la 1 ianuarie 2020, nu presupune neapărat reducerea tarifelor pentru consumatorii casnici. Costul final va depinde de sursa de tranzit a gazelor, a spus atunci ministrul.

Precizăm că, la revenirea de la Moscova, prim-ministrul Ion Chicu a anunțat că, de la 1 ianuarie 2020, prețul la gaz va fi diminuat cu 50 de dolari, ceea ce va constitui 172-173 de dolari la mia de metri cubi.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.