Țara riscă să rămână fără transportul public privat, începând cu februarie

Transportul public privat interraional și raional ar putea intra într-un colaps total, începând cu săptămâna viitoare. Într-o scrisoare deschisă a Asociației Patronale a Operatorilor de Transport Auto (APOTA) adresată ministrului Infrastructurii și dezvoltării regionale, Andrei Spînu, transportatorii anunță că vor sista, la începutul lunii februarie, activitatea pe rutele regulate, dacă Guvernul nu va majora tarifele la călătorie.

Transportatorii se plâng că au ajuns în prag de faliment, iar cheltuielile nu mai pot fi acoperite de încasări. Aceștia spun că în mai multe localități deja a fost sistată activitatea unor rute, iar oamenii sunt nevoiți să cheme taximetrele sau să apeleze la transportul ilicit.

APOTA susține că situația se agravează și din cauza unor scheme de corupție, protejate de conducerea ministerului și personal de ministrul Spînu.

”Schemele de corupție legate de protejarea transportului ilicit, protejarea intereselor ilegale ale grupării Șor-Vîlcu-Andronachi care au preluat gările și jefuiesc transportatorii, preluarea afacerilor, promovarea unor interese ilegale ale unor transportatori, organizarea controalelor abuzive, persecutarea celor care au participat la proteste etc. sunt dirijate personal de către ministru și conducerea ministerului”, se spune în document.

Potrivit transportatorilor, de la numirea noului Guvern și până în prezent nu a fost întreprinse nici o măsură îndreptată spre soluționarea problemelor acumulate în domeniul transporturilor.

”MIDR în comunicarea cu transportatorii utilizează doar minciuni, manipulare și amenințări”, afirmă transportatorii.
APOTA declară că în cazul în care MIDR în termeni restrânși nu va prezenta calcule reale ale tarifului la serviciile de transport și a tarifului la serviciile de autogară, nu va veni cu măsuri clare și realizabile de soluționare a problemelor acute din ramură, nu va opri procesele corupționale și nu se va dezice de protejarea intereselor ilegale ale grupării Șor-Vîlcu-Andronachi, atunci transportatorii, la începutul lunii februarie în semn de protest își vor sista activitatea pe rutele regulate.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.