Susținerea tinerelor familii: “Capital Matern” alocă fonduri pentru 18 copii din Orhei

În ciuda eforturilor Sandu-PAS de a împiedica echipa lui Ilan Șor să ajute tinerii părinți, programul “Capital Matern” continuă în municipiul Orhei! Recent, Primăria a oferit suport financiar pentru încă 18 familii cu nou-născuți.

Acest ajutor este semnificativ, deoarece acoperă costurile mari asociate cu venirea pe lume a unui copil – de la achiziționarea produselor de igienă, hrană, până la preparate medicale.

Prin intermediul programului, autoritățile din Orhei se asigură că nicio familie nu va rămâne singura în fața acestei responsabilități, cum este îngrijirea unui nou-născut!

“Vă felicit pentru că Dumnezeu v-a binecuvântat cu copii. Este cel mai frumos dar pentru noi. Mă bucur să constat că programul “Capital Matern” a devenit un adevărat sprijin pentru tinerii părinți. Vă asigur că, acest program este doar începutul eforturilor noastre de a crea o comunitate unde  fiecare cetățean se simte susținut și valorizat. Vom continua să investim în familie și în copii. Copiii sunt viitorul nostru!”, a menționat viceprimarul municipiului Orhei, Valerian Cristea.

Alături de părinți,  în această zi specială, a fost primarul și cetățeanul de onoare al municipiului Orhei Ilan Șor. El a reiterat că, împreună cu echipa lui, va continua să protejeze și să susțină tinerele familii.

„Capitalul Matern a fost și rămâne o premieră pentru țara noastră. Ne bucurăm că, în ultimii opt ani, am reușit să ajutăm peste 1000 de familii, datorită inițiativei noastre nobile. Vom rămâne alături de Dumneavoastră, încercând să vă ajutăm moral și financiar.  Vă încurajăm să investiți timp și iubire în relația cu copilul Dumneavoastră. Iar noi ne angajăm să le asigurăm o copilărie frumoasă și un viitor prosper acasă”, a subliniat Ilan Șor.

Un mesaj de felicitare și încurajare a transmis părinților și deputatul Marina Tauber. 

„Capitalul matern este o investiție în fiecare familie, în viitorul copiilor noștri  și în viitorul orașului nostru iubit – Orhei! Echipa noastră rămâne în continuare solidară cu tinerele familii, la bine și la greu. Vom face tot ce ne stă în puteri pentru a le oferi copiilor un viitor frumos acasă!”, a spus Marina Tauber.

Președintele Partidului „Șansă”, Alexei Lungu, a împărtășit bucuria beneficiarilor programului “Capital Matern”, și i-a îndemnat să-și crească copiii în dragoste.

“Copiii aduc lumină și speranță în viețile noastre. Ei sunt cei care vor moșteni toate lucrurile frumoase pe care echipa lui Ilan Șor le-a realizat și continuă să le realizeze în municipiul Orhei. Împreună, construim un mediu în care fiecare copil se simte valorizat și susținut. Pentru echipa Partidului “Șansă”, familiile și copiii reprezintă una dintre prioritățile de bază. De aceea, alături de echipa lui Ilan Șor, vom depune eforturi ca să îmbunătățim viața lor, iar copiii să crească adulți fericiți și împliniți”, a menționat Alexei Lungu.

Părinții au așteptat cu nerăbdare această zi. Ei au mulțumit din suflet autorităților locale pentru înțelegere și suport.

“Este un gest minunat din partea Primăriei noastre să ne susțină în acest mod. Această sumă de bani diminuează din presiunea financiară, și ne permite să ne concentrăm mai mult pe bucuria de a fi părinți”, a spus o mămică.

“Este cu adevărat o binecuvântare pentru noi să primim acest ajutor financiar, într-un moment atât de special al vieții noastre. Acești bani nu doar că ne-au ușurat povara financiară, dar au adus și mai multă bucurie în familia noastră. Suntem recunoscători autorităților noastre pentru acest suport”, a menționat un tată.

“Suntem mândri să locuim într-un oraș unde familiile sunt sprijinite și valorizate. “Capital Matern” nu este doar despre acordarea asistenței financiare, dar și despre investirea în viitorul copiilor noștri, de care va depinde în continuare prosperitatea minunatului nostru municipiu. Mulțumim autorităților și întregii echipe a lui Ilan Șor”, a spus o altă mămică.În total, de această dată, în cadrul programului „Capitalul Maternității”, primăria a acordat asistență financiară a 18 familii în valoare de 156 mii lei. Banii au fost alocați de la bugetul local și de la sponsori.

În total, de această dată, în cadrul programului „Capital Matern”, Primăria a acordat asistență financiară pentru 18 familii în valoare de 156 mii lei. Banii au fost alocați de la bugetul local și de la sponsori.

Programul „Capital Matern” a fost lansat la inițiativa omului de afaceri și filantropului Ilan Șor în 2015, când a devenit primar al municipiului Orhei. Pe termen de lungă durată, acesta își propune să stimuleze creșterea demografică și să contribuie la formarea unei comunități mai unite și mai prospere.

În cadrul programului „Capital Matern” sunt acordate ajutoare bănești în valoare de 7000 de lei pentru nașterea primului copil,  10.000 de lei – pentru al doilea copil și 20.000 de lei – pentru gemeni. Până în prezent, 1106 de familii au beneficiat de suport în cadrul programului.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.