SUA: Pui de urs eutanasiat, pentru că oamenii își făceau selfie cu el

Autoritățile din Oregon au anunțat că au fost nevoite să eutanasieze un pui de urs negru (baribal), după ce acesta devenise prea prietenos cu oamenii, care obișnuiau să-i dea mâncare și să facă selfie-uri cu el, transmite stiridinmoldova.md cu referire la CNN.

De la începutul lui iunie, poliția din Oregon primea frecvent telefoane care anunțau prezența ursului, văzut de obicei pe lângă un debarcader din parcul Oregon.

Joia trecută, polițiștii au găsit animalul înconjurat de o grămadă de amestecuri de fructe uscate și nuci, plus semințe de floarea-soarelui, mâncare ce părea să fie lăsată intenționat de vizitatori. Autoritățile au ajuns la concluzia că ursul devenise mult prea obișnuit cu prezența umană, ceea ce putea fi o amenințare pentru siguranța oamenilor, așa că au luat dificila decizie de a-l eutanasia.

Cu câteva zile înainte, poliția postase pe Twitter un avertisment către cei care vizitau parcul natural, cerându-le să evite animalul. Asta, după ce agenții au descoperit că mai multe persoane făcuseră selfie-uri cu ursulețul.

Animalul avea între 2 și 3 ani și cântărea aproape 50 de kg. Ar fi putut fi relocat, dacă nu ar fi devenit atât de obișnuit cu prezența umană, au explicat autoritățile.

Nu numai că a hrăni sau a te apropia de un animal sălbatic este periculos pentru oameni, dar și animalele sunt puse în pericol de asemenea contacte. „Junk food” poate îmbolnăvi urșii. În plus, urșii iau mirosul mâncării și se pot apropia de zonele cu gunoi, unde există și prezență umană. Tocmai de aceea, pentru siguranța oamenilor, dar și a animalelor, exemplarele care devin prea obișnuite cu prezența umană sunt eutanasiate ca măsură de precauție.

„Chiar dacă acele persoane care au lăsat mâncare pentru acest urs au avut intenții bune, urșii nu trebuie în ruptul capului hrăniți”, avertizează un biolog citat de CNN.

De altfel, în Oregon este ilegal să ademenești un animal lăsându-i mâncare sau lăsând intenționat gunoi. De aceea, localnicii care trăiesc în apropierea zonelor unde se află urși negri trebuie să verse gunoiul în containere speciale care se închid ermetic. Ei știu, de asemenea, că trebuie să se ferească să se apropie de un pui de urs, pentru că mama lui poate fi în apropiere și este un animal feroce.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.