STOP FALS! Natașelor, încetați să mai inventați minciuni despre Platon! Avocatul poporului: e viu și sănătos

Reprezentanții Oficiului Avocatul Poporului l-au vizitat astăzi pe deținutul Veaceslav Platon. Aceștia au reușit să intre în celula lui Platon și s-au convins că acesta nu a fost înjunghiat, așa cum s-a speculat în presă, transmite stiridinmoldova.md cu referire la hotnews.md.

„Reprezentanții Avocatul Poporului au întreprins astăzi i o vizită inopinată la Penitenciarul nr. 13, după ce în presă au apărut informații că Veaceslav Platon ar fi fost înjunghiat. Am avut acces liber în penitenciar, iar întrevederea a avut loc chiar în celula lui Veaceslav Platon. Noi ne-au autosesizat după materialele apărute în mass-media”, a declarat pentru Ziarul NAȚIONAL șefa Direcţiei gestionarea și investigarea cererilor din cadrul instituției Avocatul Poporului, Ada Șimon.

Sursa citată a precizat că deținutul era îmbrăcat într-o pereche de pantaloni sportivi. „Era îmbrăcat doar cu pantaloni sportivi. În partea de sus era fără nimic, deoarece este cald în celulă. Starea sa de sănătate este bună. Deținutul a spus că nu are careva pretenții, ci doar vrea ca mâine să-și exercite dreptul la vot”, a punctat Ada Șimon.

De menționat că, ieri, unul dintre avocații raiderului nr.1 din CSI, Alexandru Botnariuc, a declarat la „Jurnal TV” că Platon ar fi fost înjunghiat, iar informația ar fi primit-o rudele acestuia.

Ulterior, Administrația Națională a Penitenciarelor a dezmințit faptul că deținutul Veaceslav Platon, condamnat la 18 ani de închisoare și aflat în Penitenciarul nr. 13 din Chișinău, ar fi fost înjunghiat.

„Dezmințim public informațiile vehiculate de către unele surse media cu privire la „înjunghierea deținutului Platon Veaceslav”. Aceste informații sunt eronate. În Penitenciarul nr. 13, unde se află deținutul, nu au avut loc incidentele de natura menționată, ca atare nici condiția fizică a deținutului nu a avut de suferit. Ne exprimăm regretul că instituțiile mass-media nu au verificat informația sau starea de sănătate a deținutului înainte de a lansa public un fals”, se arată într-un comunicat de presă al ANP.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.