Start procedurii de înscriere a copiilor din capitală în clasa I. Ion Ceban: Înregistrarea copiilor la școală este gratuită

Procedura de înscriere a copiilor în clasa I în instituţiile de învăţământ din capitală a început în data de 1 aprilie. Înregistrarea copiilor se va desfășura în două etape.

Prima etapă este realizată în perioada 01 aprilie – 10 iunie, când are loc depunerea și completarea cererilor și a actelor de înscriere a copiilor în clasa I, care vor împlini vârsta de 7 ani până la începutul anului școlar, în instituția de învățământ din districtul școlar.

Etapa a doua va fi organizată în perioada 14 iunie – 29 august, în cadrul căreia va avea loc depunerea și completarea actelor de înscriere a copiilor din districtul școlar, care n-au reușit să fie înscriși în prima etapă și a copiilor din alte districte școlare, pe locurile rămase libere.

Instituțiile de învățământ cu clase de profil vor organiza probele de aptitudini, prin coordonare cu DGETS. Lista finală a copiilor înscriși în clasa I validată prin ordinul directorului instituției va fi afișată public la 30 august.

„Înregistrarea copiilor la școală este gratuită. Părinții pot depune actele on-line pentru înscrierea copiilor în clasa I-a pe platforma: https://escoala.chisinau.md, fără necesitatea de a se deplasa la instituţia de învăţământ. Rugăm părinții, în caz de neclarități, să contacteze directorii instituțiilor de învățământ sau să apeleze la numărul de telefon 022-20-16-09”, a scrie pe pagina sa de facebook, Primarul General al capitalei.

Amintim că documentele necesare pentru înscrierea copiilor în clasa I pe platforma on-line https://escoala.chisinau.md sunt: (cererea de înscriere a copilului; buletinul de identitate al părintelui/ reprezentantului legal; certificatul de naștere al copilului).

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.