Stareța mănăstirii din Călărășeuca i-a mulțumit lui Igor Dodon pentru reparația drumului, care duce spre lăcașul sfânt

Mănăstirea Călărășeuca, situată pe malul Nistrului și cu o bogată istorie de trei secole, nu avea până anul trecut un drum de acces. În 2020, în cadrul programului național ”Drumuri bune pentru toți” lansat de președintele Igor Dodon, singura cale de acces spre mănăstire a fost reparată.

Stareța – egumena Eufrosinia i-a mulțumit personal liderului PSRM pentru implicare în timpul vizitei acestuia la mănăstire, unde a fost filmată o parte a emisiunii ”Igor Dodon răspunde”. Aceasta a declarat că de mult timp s-a adresat responsabililor pentru a fi reparat drumul, dar rugămințile lor au fost auzite doar anul trecut.

”Așa suntem de mulțumiți. Nici nu-mi venea să cred că acest drum vine spre mănăstirea noastră. Ziceam: unde am nimerit, pe drumul de la Chișinău? Este o realizare tare mare”, a declarat stareța.

Igor Dodon a menționat că mănăstirea merită să fie vizitată de toți cetățenii Republicii Moldova.

”Îndemn toți cetățenii, care nu au fost la mănăstirile moldovenești, să vină la Călărășăuca, unde e o mănăstire de maici, un loc foarte pitoresc, izvoare. Parcă suntem în munți”, a declarat Igor Dodon.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.