Stadionul Republican rămâne în proprietatea publică a statului

Stadionul Republican din Chișinău va rămâne în proprietatea publică a statului. Parlamentul a votat, în ansamblu, un proiect de lege înaintat de deputații PSRM prin care a fost abrogată Legea cu privire la transmiterea cu titlu oneros a acestui complexul sportiv Ambasadei SUA în Republica Moldova.

Potrivit autorilor, Legea cu privire la transmiterea cu titlu oneros a unui bun imobil a fost adoptată fără a se ține cont de interesul public național, nu a fost dezbătută pe larg cu specialiștii din diferite domenii, cu societatea civilă, cu autoritățile publice locale. De asemenea, nu a fost luat în calcul că bunul imobil vizat, este amplasat în centrul istoric cultural al Capitalei care de facto trebuie să fie protejat, iar construcțiile de orice tip din această zonă, necesită a fi consultate cu specialiștii din diferite domenii, lucru care de facto nu a avut loc.

Potrivit socialiștilor, decizia de a transmite Stadionul Republican a stârnit un val de nemulțumiri din partea societății, a sportivilor, ONG-urilor, societății civile și activiștilor civici, a partidelor politice care au inițiat diferite petiții către autoritățile statului în vederea neadmiterii cedării sau înstrăinării acestui bun imobil din mai multe motive.

Autorii amintesc că Stadionul Republican, pe parcursul mai multor decenii, a fost arena principală a sportului autohton, devenind astfel în conștiința socială un simbol național.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.