Sportivii din Republica Moldova îl susțin pe Igor Dodon: Cu ajutorul lui noi nu o singură dată am ridicat drapelul nostru la campionatele europene sau naționale

Sportivii din Moldova și-au exprimat sprijinul pentru Igor Dodon în lupta pentru un nou mandat de președinte. Reprezentanții federațiilor de sport au declarat că în calitatea sa de președinte Igor Dodon a fost unicul care a atras o atenție deosebită sportului. Potrivit lor, atenția pe care o acordă Igor Dodon sportului demonstrează că actualul șef al statului este un adevărat patriot al țării.

”Pentru noi este președintele în exercițiu, este reprezentantul țării noastre pe arena internațională și în țară. Noi sportivii, antrenorii reprezentăm țara la fel ca el pe arena internațională și ne exprimăm susținerea pentru șeful statului”, a declarat Petru Coltuc, reprezentant al federației de Kickboxing.

Antrenorul de gimnastică, Marina Leușchina, și-a exprimat speranța că autoritățile vor susține în continuare sportivii, datorită cărora lumea află despre Republica Moldova.

” Noi avem o țară mică și minunată, iar când campionii se ridică pe podium, mulți poate nu știu, nu au auzit de Moldova, iar ei sunt acolo și ridică drapelul și oamenii înțeleg că sunt din Moldova”, a declarat aceasta.

Vicepreședintele Federației de lupte libere, Alexei Țurcan, a menționat că datorită lui Igor Dodon, statul s-a întors cu fața spre sport.

Multiplul campion european la kickboxer, Dmitri Dodică, susține că datorită președintelui Igor Dodon și echipei lui sportivii din Moldova pot merge la competițiile internaționale, fără ca să se gândească de unde să ia bani.

”Cu ajutorul lui noi nu o singură dată am ridicat drapelul nostru la campionatele europene sau naționale. Eu sunt patriot al țării mele și m-am convins nu o singură dată că președintele nostru este un om bun și că eu îl voi susține mai departe și în turul doi”, a declarat sportivul.

Luptătorul Iaroslav Linic afirmă că, la 15 noiembrie, își va da votul pentru Igor Dodon, la inițiativa căruia au fost inaugurate săli sportive și reparate și construite sute de săli sportive din țară.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.