Speranțe și aspirații: Cum vrea Victoria Șapa să transforme mun. Bălți

Astăzi, la Bălți, în Parcul Victoriei, candidata la funcția de primar din partea partidului „ȘANSĂ”, Victoria Șapa, și-a prezentat programul de dezvoltare a municipiului care va face viața locuitorilor din Bălți confortabilă în viitorul apropiat. 

Colegii de partid și prietenii au venit să o susțină.

„În spatele nostru sunt copiii noștri, familiile noastre, casa noastră, orașul Bălți și țara noastră. Haideți să întoarcem orașului Bălți profesioniștii care știu cum să facă lucruri bune și frumoase”, a spus președintele partidului „Șansă”, Alexei Lungu, înainte de a prezenta programul.

„Noi împreună cu Ilan Mironovici o cunoaștem pe Victoria Șapa de foarte mult timp, de când era copii. Victoria este prietena noastră și o profesionistă din cadrul echipei partidului „Șansă”, pe care echipa noastră, condusă de Ilan Șor, o susține. Sunt mândră să fac parte din această echipă, care din 2015 a schimbat multe în Moldova. Am început cu Orhei, apoi raionul Orhei a început să se modernizeze, Taraclia și încă aproximativ 100 de alte localități din întreaga țară. Și, desigur, exemplul fenomenal – Găgăuzia, unde oamenii sunt fericiți pentru alegerea pe care au făcut-o”, a declarat Marina Tauber, care va deveni viceprimarul din Bălți după victoria Victoriei Șapa.

„Maia Sandu tremură și face isterie din cauza faptului că Ilan Șor și echipa lui îmbunătățesc viața oamenilor și se teme de noi. Mi-a interzis să candidez la funcția de primar al Bălții, dar asta nu înseamnă absolut nimic. Noi suntem și vom rămâne aici. Pentru cei care cu adevărat doresc și cred, mereu există căi”, a adăugat Marina Tauber.

La întâlnirea cu locuitorii Bălțului, s-a discutat despre programul de renovarea caselor vechi și construirea parcului de distracții „NordLand”. 

Acesta va deveni un loc de odihnă pentru locuitorii orașului și, fără îndoială, va contribui la dezvoltarea potențialului turistic al municipiului. S-a vorbit, de asemenea, despre transportul public gratuit pentru toți locuitorii din Bălți.

„Sprijinul social este, de asemenea, important. Dacă voi deveni primarul Bălțului, atunci viața pensionarilor și a familiilor cu copii va fi mai ușoară. Se prevede o plată suplimentară de 1000 de lei pentru cei cu o pensie sub 5000 de lei. Părinții vor primi alocație pentru copii”, a spus Victoria Șapa.

S-a discutat și despre reparații capitale ale tuturor drumurilor, modernizarea curților blocurilor de locuințe, construirea terenurilor de joacă pentru copii și crearea unui cinematograf modern. Iluminatul stradal al orașului a fost, de asemenea, menționat.

„Toate aceste schimbări sunt importante și absolut necesare. Ele reprezintă fundamentul fără de care nu se poate construi un oraș modern și confortabil. Drumuri, case, curți, parcuri, iluminat stradal – dacă acestea nu sunt aduse la standarde, locuitorii nu se vor simți fericiți”, a menționat Victoria Șapa.

Schimbările vor fi resimțite și de către obiectivele sociale. Grădinițele vor fi modernizate și, dacă este necesar, vor fi construite altele noi. Victoria Șapa a subliniat că copiii trebuie să crească și să se dezvolte în condiții cât mai moderne.

„Așa cum știți, echipa condusă de Ilan Șor are abilitatea de a forma cadre competente pentru fiecare localitate din țară. Ei fac viața moldovenilor mai confortabilă și mai fericită”, a remarcat viceprimarul din Orhei, Dinu Țurcanu.

„Vom pune baze solide și clare pentru dezvoltarea Bălțului. Sper că orașul nostru va deveni un oraș cu dezvoltare durabilă. Și orașul va începe să crească, să se dezvolte și să prospere”, a declarat reprezentantul partidului „ȘANSĂ”, Alexandr Procopenco.

„Echipa noastră a crescut bugetul Orheiului de cinci ori. Am creat mii de locuri de muncă și am crescut economia orașului. La fel dorim să facem și la Bălți”, a subliniat Pavel Verejanu.

Toate punctele programului au fost primite cu înțelegere de către locuitorii din Bălți.

Mulți dintre ei s-au întâlnit deja personal cu Victoria Șapa și au împărtășit sugestiile lor pentru dezvoltarea municipiului. Toate acestea vor fi luate în considerare și vor fi puse în aplicare după victoria Victoriei Șapa.

„Sunt foarte bucuros că tot ceea ce s-a spus astăzi a fost primit cu căldură de oamenii din Bălți. Le mulțumesc colegilor mei de partid și prietenilor mei – Marina Tauber, Alexei Lungu, Dinu Țurcanu, Pavel Verejanu, Alexander Procopenco, Serghei Burgudzhi, Valeri Cliemnco, pentru că au venit să mă susțină într-un moment atât de crucial. Simt umărul Dvs de încredere! Sunt sigură că Bălțiul va avea aceeași soartă minunată ca și Orheiul, care a fost salvat de la distrugere”, a conchis Victoria Șapa.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.