SONDAJ: PAS domină alegerile locale în Durlești

În pragul alegerilor locale din 5 noiembrie 2023, compania de consultanță politică Intellect Group a publicat rezultatele unui sondaj efectuat în localitatea Durlești.

Sondajul, desfășurat între 27 – 31 octombrie 2023, a implicat un eșantion de 494 de persoane cu drept de vot și prezintă o eroare de ±4,0%, reflectând astfel fidel preferințele electoratului local.

 Conform datelor colectate, PAS se profilează ca favorit în cursa pentru Consiliul Local, cu 39,0% din intențiile de vot, urmat de MAN 27,8% și PSRM 13,7%.

În ceea ce privește competiția pentru primărie, sondajul indică un posibil tur doi între candidatul PAS, Popușoi O. – 30,5% și actualul primar, Saran E. – 32,2% din intențiile de vot.

Conform analizei experților, în ceea ce o privește pe actualul primar, Saran E., punctele forte sunt experiența și notorietatea, în timp ce punctele slabe sunt reprezentate de percepția de stagnare și potențialul de critici privind mandatul său actual și o posibilă lipsă de susținere în viitorul consiliu local, conform tendințelor evidențiate de sondaj.


Candidatul PAS, Popușoi O., beneficiază de sprijinul partidului și de o imagine proaspătă, iar în conformitate cu rezultatele sondajului, ar putea avea o susținere semnificativă în viitorul consiliu local, ceea ce ar facilita implementarea inițiativelor sale. Cu toate acestea, are de înfruntat lipsa experienței de administrare comparativ cu actualul primar.

Intellect Group, recomandările pentru candidați vizează comunicarea clară a viziunilor și realizărilor, încurajarea participării active în procesul electoral și menținerea unei campanii bazate pe propuneri constructive.

Intellect Group își reiterează angajamentul pentru furnizarea de analize obiective și date precise, contribuind astfel la un proces electoral informat și transparent în RM.

Misiunea noastră este de a sprijini decizia democratică prin furnizarea de date și analize de încredere, contribuind la procese electorale transparente și bine informate.

Pentru mai multe detalii aici.

Sondaj de opinie a fost realizat de compania Intellect Group, la comanda Partidului Acțiunea și Solidaritate.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.