SONDAJ// Maia Sandu rămâne, în continuare, în topul încrederii cetățenilor Republicii Moldova

Potrivit sondajului realizat de Intellect Group, actuala președinte, Maia Sandu, rămâne un lider notabil din punct de vedere al încrederii – fiecare al cincilea respondent consideră că ea poate schimba situația din țară (20,8%). Acest rezultat este cu 7 -8 % mai mic decât în februarie.


Lider în anti-rating la fel este Maia Sandu, a cărui anti-rating este aproape de două ori mai mare decât încrederea (37%).
Pe locul doi se află politicianul de opoziție sub sancțiuni, Ilan Șor (11,4%), cu aproximativ 10% în spatele rivalului său Sandu. În ultima perioadă se poziționează ca cel mai activ politician și a devenit o alternativă reală a lui Igor Dodon, care a fost pasiv în ultimul an.
Igor Dodon ocupă locul trei (9,4%), deși în 2022 era chiar puțin mai sus decât președintele (24% față de 22% pentru Sandu).
Voronin, Chicu și Ceban sunt estimați în marja de eroare – aproximativ 3%.
Interesantă este proporția mare a celor care nu știu cu cine să-și conecteze speranțele de îmbunătățire, precum și a celor care sunt siguri că astăzi nu există astfel de politicieni – aproape 40% în total! Aparent, continuăm să vedem cererea de noi lideri politici și noi propuneri politice.
Sondajul a fost realizat în perioada 15-19 iunie 2023. Numărul total de respondenți este de 1056 de persoane cu drept de vot. Sondajul a fost realizat în 83 de localități din 18 raioane, 6 municipii și autonomia Găgăuză.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.