SONDAJ: Locuitorii capitalei spun că sunt mulțumiți de comoditatea în troleibuze și autobuze

Calitatea transportului public în municipiul Chișinău a crescut enorm în ultimii 2 ani. Cel puțin asta spune un sondaj realizat de către compania iData.

Potrivit datelor, aproximativ 60% din călători sunt satisfăcuți de călătoriile dintr-un punct în altul. Astfel, într-un procentaj de 55 la sută, locuitorii capitalei spune că sunt mulțumiți de comoditatea în troleibuze și autobuze, vara – răcoare datorită condiționerelor, iar iarna – cald. Mai mult, aplicarea benzilor dedicate pentru transportul public și faptul că unitățile de transport se deplasează mult mai repede datorită acestora, motivează călătorii să opteze pentru o deplasare cu autobuzul sau troleibuzul. Astfel, peste 60% din locuitorii mun. Chișinău se arată mulțumiți de rapiditatea deplasărilor.

Dacă vorbim de metoda de plată în transportul public, 37% ar prefera în continuare să achite numerar, iar 15 la sută ar prefera să achite cu cardul. Tot 15 la sută din respondenți optează pentru abonamentele de călătorie și prezentarea acestora.

De precizat că datele au fost colectate în perioada 15 august – 20 septembrie, pe un eșantion de 1044 de persoane în sectoarele capitalei și altele 478 de chestionare în suburbiile municipiului Chișinău.

Cercetarea a fost realizată în cadrul Proiectului Buget Civil al municipiului Chișinău.

Share this Post!

Post by News Pro

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.