Sondaj// Intellect Group: Scor exact și încrederea alegătorilor în Chișinău

Reevaluarea triumfului lui Ion Ceban în alegerile locale din Chișinău aduce în prim-plan o perspectivă detaliată luând în considerare datele recentului sondaj Intellect Group și contextul socio-politic din capitală și din restul țării.

Concluzia victoriei lui Ion Ceban în alegerile locale din Chișinău poate fi analizată prin prisma unora datelor sondajului Intellect Group și a contextului socio-politic din capitală și restul țării:


 Confort și Îmbunătățirea Situației în Chișinău: Un procent semnificativ de 44% dintre respondenți consideră că Chișinăul a devenit un oraș mai confortabil, iar 50,5% percep o îmbunătățire a situației în oraș. Aceste percepții pozitive pot fi atribuite administrării orașului și politicilor implementate de actualul primar Ion Ceban, ceea ce a contribuit la sentimentul de satisfacție și sprijin al alegătorilor.


Planificarea Vieții: Comparând orizontul de planificare între capitală și restul țării, locuitorii din Chișinău tind să planifice pe termene mai lungi (aproximativ 20.3 luni) comparativ cu restul țării (aproximativ 13.8 luni). Aceasta poate reflecta o stabilitate și predictibilitate mai mare în capitală sub administrația lui Ion Ceban, ceea ce încurajează planificarea pe termen lung și contribuie la un sentiment de securitate și încredere în viitor.


Atmosfera Socială: Deși percepția generală a atmosferei sociale în Chișinău este ușor negativă, este totuși mai pozitivă decât în restul țării. O atmosferă percepută ca fiind mai liniștită și calmă în capitală, comparativ cu tensiunile mai mari din restul țării, poate fi un alt factor care a influențat sprijinul pentru Ion Ceban.


Sondajul Intellect Group din 3 noiembrie 2023 a prezis exact scorul candidatului MAN, Ion Ceban, de 50,6%, cu o marjă de eroare doar pentru oponentul său de la PAS, Lilian Carp, care a acumulat 28,8%. Acest lucru indică nu doar precizia sondajului, dar și faptul că predicțiile au reflectat corect sentimentul alegătorilor.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.