SONDAJ // Îngrijorarea societății moldovenești față de prețurile mari a atins cote istorice

Prețurile majorate, salariile și pensiile mici, șomajul și sărăcia sunt cele mai mari probleme cu care se confruntă astăzi cetățenii Republicii Moldova. Datele se conțin în sondajul de opinie publică, realizat la comanda IDIS Viitorul și ISPRI (România) de către CBS Researche.


Potrivit cercetării, îngrijorarea societății moldovenești față de prețurile mari a atins cote istorice. Aproape 74% dintre respondenți au declarat că cea mai stringentă problemă pentru ei sunt prețurile majorate, în comparație cu 45% înregistrate în februarie 2021. Este cel mai mare procentaj înregistrat în perioada independenței Republicii Moldova. O cifră asemănătoare a fost în octombrie 2008. Atunci 72% dintre cetățeni afirmau că problema numărul unu pentru ei sunt prețurile exagerate.


O altă problemă majoră pentru moldoveni, care este aproape la același nivel cu grijile legate de prețurile mari sunt salariile și pensiile mici. Peste 60% din respondenții sondajului au reclamat lefuri și pensii mici.
Sondajul mai arată că 29% din cetățeni spun că o problemă stringentă pentru familiile lor sunt șomajul și lipsa locurilor de muncă. Alți 27% – sărăcia.


Corupția ocupă locul cinci în topul temerilor cetățenilor. Aproape 16% din respondenți au spus că aceasta este o problemă mare pentru societate.
Sondajul a fost realizat în perioada 25 ianuarie-5 februarie, pe un eșantion de 1134 de persoane, cu o marjă de eroare de 3 procente.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.