SONDAJ În caz de alegeri anticipate, doar democrații își vor menține scorul, restul partidelor pierd din încrederea moldovenilor

Aproape 70 la sută dintre moldoveni nu vor alegeri anticipate și cred că partidele care au ajuns în Parlament trebuie să se ocupe de rezolvarea problemelor cetățenilor. Potrivit celui mai recent studiu realizat de casa de sondaje IMAS, 68 la sută dintre alegători sunt împotriva unui nou scrutin, în timp ce 30 la sută optează pentru anticipate, iar 2% nu au avut un răspuns, transmite stiridinmoldova.md cu referire la politics.md.

În același timp, dacă se ajunge la un scrutin nou, 52% sunt convinși că se va schimba configurația Parlamentului, iar 39% cred că rezultatele vor fi aceleași. 9% sunt indeciși în acest sens.

Potrivit sondajului, moldovenii așteaptă de la noii deputați să se concentreze pe agenda socială – majorarea pensiilor și salariilor, creșterea, în general, a bunăstării sociale, crearea locurilor de muncă, reparația drumurilor, etc.

Studiul a fost realizat de IMAS la comanda PDM în perioada 17 martie – 5 aprilie 2019 pe un eșantion de 1110 de respondenţi. Marja de eroare este de +/- 3%. 

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.