Sondaj // Candidații cu cele mai mari șanse să ajungă în turul doi

Igor Dodon și Maia Sandu au cele mai mari șanse să ajungă în turul doi al alegerilor prezidențiale. Cel puțin asta arată un sondaj electoral realizat de către compania „Intellect Group” în parteneriat cu Asociația Obștească „Spero”.

Dintre persoanele decise, care au participat la sondaj, 42 la sută l-ar vota pe Igor Dodon pentru încă un mandat de președinte. Peste 24 la sută dintre respondenți au spus că și-ar da votul la prezidențiale pentru liderul PAS, Maia Sandu. În top trei este și candidatul Platformei DA, Andrei Năstase, care ar obține aproape 12 % din sufragii. Iar pentru candidatul formațiunii politice „Partidul Nostru”, Renato Usatîi, ar vota 8,1 la sută dintre moldovenii deciși, urmat fiind de Violeta Ivanov cu 6,8%.

Ian Lisnevschi, directorul companiei „Intellect Group” s-a expus pe seama procentajului persoanelor indecise în turul II, care constitutie 16 la sută.

„Prin comportamentul său public, Maia Sandu a generat adesea conflicte cu fruntașii altor formațiuni politice. Au fost multe cazuri când dânsa le-a adus acuzații tăioase altor lideri.Atunci când jignești un lider public, ofensezi cumva și susținătorii acestuia. Deci există o mare probabilitate ca o parte importantă din votanții indeciși să nu o susțină în turul doi pe Maia Sandu” afirmă politologul.

Sondajul a fost realizat în perioada 02 – 09 octombrie 2020. La studiu au participat 1453 de persoane cu drept de vot. Marja de eroare este de 2,7%.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.