Socialiștii: Șeful statului în loc să unifice etniile, a întreprins mai multe acțiuni împotriva găgăuzilor

Deputații PSRM susțin că Maia Sandu promovează o politică de dezbinare a cetățenilor și oferă pe tavă străinilor secretele de stat. Socialiștii au menționat, în cadrul unui briefing, că Sandu continuă să fie președintele PAS, deși a promis cetățenilor că va fi un președinte pentru toți cetățenii.

Potrivit PSRM, Sandu promovează în continuare interesele partidului din care a făcut parte, dar și a patronilor ei străini. Totodată, Sandu a relansat mesajele Frontului Popular din anii 90, despre schimbarea denumirii oficiale a limbii de stat, din moldovenească în română. Socialiștii mai remarcă faptul că șeful statului în loc să unifice etniile, a întreprins mai multe acțiuni împotriva găgăuzilor, iar în raport cu regiunea transnistreană au fost doar acțiuni provocatoare.

PSRM a amintit și despre alte promisiuni făcute și ulterior uitate de Sandu.

”Întreaga țară a văzut cum Maia Sandu și-a păstrat și „clădirea luxoasă” pe care a promis că o va dona pentru că e prea scumpă întreținerea, și Vila de la Condrița a păstrat-o, și paza de stat, dar și gardul de la Președinție, pe care a promis să-l scoată „chiar a doua zi” după intrarea în funcție”, a declarat deputatul Alla Darovannaia.

Totodată, opinia publică a fost scandalizată de intenția Președinției de a achiziționa flori și covoare de milioane în plină criză. Nici transparența promisă la Președinție nu este realizată.

Socialiștii au mai remarcat că și echipa prezidențială este compusă din persoane cu probleme de integritate și lipsă de experiență profesională. Un exemplu este Secretarul general, Andrei Spînu, botezat de presă “Andrei Offshore” pentru milioanele venite surprinzător din zone offshore, care și-a tăinuit averea. Casa lui de 8 milioane de lei a declarat-o de doar puțin peste 2 milioane. În echipa Maiei Sandu mai este un consilier condamnat penal pentru corupție, altul cu diplomă eliberată ilegal și unul acuzat de plagiat.

”Cum s-ar spune, aproape toți “oameni buni de pus la închisoare”. Toți cetățenii au văzut valoarea acestei echipe prezidențiale, aceasta nu produce nimic bun pentru oameni, pentru țară”, a declarat Darovannaia.

Deputații socialiști mai susțin că Sandu poate fi acuzată de trădare de Patrie, deoarece aceasta a semnat la începutul anului cu o fundație germană un memorandum care deschide pentru aceasta accesul la secretul de stat al Republicii Moldova. În opinia PSRM, aceste acte trebuie cercetate de procurori independenți sub aspect penal.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.