Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/stiridinmoldova.md/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2858

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/stiridinmoldova.md/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2862

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/stiridinmoldova.md/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3708
Socialiștii propun modificarea Constituției privind reducerea deputaților - Știri din Moldova

Socialiștii propun modificarea Constituției privind reducerea deputaților

Deputații PSRM propun modificarea Constituției cu scopul de a reduce numărul deputaților în Parlamentul Republicii Moldova de la 101 la 61. Declarația a fost făcută de către socialistul Vlad Batrîncea în cadrul unei conferințe de presă.

“Considerăm că acest lucru este benefic pentru Parlament, îl va face mult mai funcțional. Avem prea mulți statiști în Parlamentul Republici Moldova și avem prea multe persoane, care vin în Parlament doar ca să facă anumite interese. Oamenii vor ști mai mult ce face fiecare deputat și toți împreună, va fi benefic pentru bugetul național și se vor economisi zeci de milioane de lei. Acest lucru este încă o lovitură pentru corupții din Parlament, dar și pentru cei care gestionează activitatea Parlamentului din afara acestuia”, a spus Batrîncea.

Precizăm că președintele Igor Dodon a propus micșorarea numărului de deputați în Parlamentul Republicii Moldova de la 101 la 71 sau 61. Șeful statului a declarat că va propune această modificare în Legea Supremă Comisiei de stat pentru reforma constituțională, ce va fi instituită prin decret prezidențial. 

La 24 februarie 2019, în Republica Moldova, în aceeași zi cu alegerile parlamentare, a avut loc referendumul republican consultativ, în cadrul căruia cetățenii au răspuns la două întrebări: dacă sunt de acord cu reducerea numărului deputaților din Parlament de la 101 la 61 și dacă susțin ideea ca poporul să poată revoca din funcție deputații, dacă aceștia nu își îndeplinesc corespunzător obligațiile pe care le au.

Potrivit rezultatelor plebiscitului, majoritatea cetățenilor țării susțin propunerea micșorării numărului de deputați în Parlamentul de la Chișinău. La întrebarea cu privire la reducerea numărului de deputați, 744.529 de alegători au votat pentru, alți peste 266.188 de alegători – contra.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.