Situație îngrijorătoare. Patru copii și-au pierdut viața în mai multe localități din țară

Inspectoratul General al Poliţiei (IGP) atrage atenția asupra faptului că a fost atestată o situaţie îngrijorătoare privind incidentele cu implicarea copiilor. Astfel, pe parcursul ultimelor 24 ore, patru copii au decedat, transmite stiridinmoldova.md.

În raionul Criuleni un minor în vârstă de 10 ani, aflându-se pe terenul de joacă pentru copii, a declanșat o grenadă, iar ca urmare acesta a decedat, iar un alt minor în vârstă de 11 ani se află în stare gravă.

În sectorul Râșcani al capitalei, un copil vârstă de 4 ani a murit, după ce a căzut în gol de la etajul șase al unui bloc locativ.

O altă tragedie s-a produs în raionul Râșcani, o minoră în vârstă de 11 ani, deplasându-se cu bicicleta a fost tamponat de un automobil, iar în urma traumelor primite a decedat pe loc.

În orașul Leova, un copil de 13 ani a plecat la râu și s-a înecat.

Poliția constată că principale cauze care provoacă asemenea tragedii sunt: neglijarea de către părinţi a obligaţiilor legale, lipsa de supraveghere permanentă a copiilor, lipsa de comunicare între părinţi şi copii. Iar consecințele pot fi diverse: vătămarea integrității corporale  sau a sănătății, traumatizarea copiilor, victimizarea lor și decesul.

Inspectoratul General al Poliţiei vine cu un apel către părinţi, reprezentanţii legali, tutori și curatori să manifeste multă responsabilitate, vigilenţă și grijă asupra copiilor, pentru a-i proteja de pericole, cum ar fi: accidente rutiere, incendii, înecuri, deflagrații sau electrocutări.

De asemenea, țineți cont de următoarele recomandări:

-nu lăsați copiii fără supraveghere;

-îndemnați copiii să nu se joace pe drumurile publice sau în apropierea acestora, ci doar în locurile special amenajate în acest sens, unde nu circulă mașini, cum ar fi: parcuri, terenuri de sport, curtea școlii sau a grădiniței;

-învățați copiii să traverseze strada numai pe trecerea de pietoni și doar la culoarea verde a semaforului;

-monitorizați copiii ca în timpul jocului să nu utilizeze obiecte periculoase pentru viața și sănătatea acestora;

-nu admiteți ca să intre în apele lacurilor sau râurilor fără a fi însoțiți de o persoană matură.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.